Veiligheidsmanagementsysteem volgens Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA)

Werken aan beheerste processen

 

Bel

06 45 562 647

of mail me

info@wassenaarat.nl

voor een kennismakingsgesprek

 Mogelijke behoeften

  • "VCA-certificering om mee te kunnen dingen naar opdrachten bij potentiële opdrachtgevers die dit VCA-certificering vereisen" 
  • "Beheerste processen met betrekking tot veiligheid om de kans op ongevallen, onveilige handelingen, en onveilige situaties te verkleinen"
  • "Willen voldoen aan wet- en regelgeving"

Invulling: Opzetten, onderhouden en uitbouwen van veiligheidsmanagementsysteem

Bij het opzetten van een VCA te certificeren systeem is het in eerste instantie belangrijk te kijken wat de achtergrond van deze certificering is. Is het puur een instrument om projecten binnen te kunnen halen of te kunnen uitvoeren? Is het een middel om steeds veiliger te werken? De achtergrond bepaalt onder meer het ambitieniveau waarmee het project gestart wordt, de coaching van het management en de communicatie naar de medewerkers. Bij het opstarten van een VCA-certificeringstraject is het belangrijk te weten dat dit de nodige tijd in beslag zal nemen, nu en in de toekomst de nodige tijd en geld zal kosten, een risico-inventarisatie en -evaluatie noodzakelijk is en de medewerkers en direct leidinggevenden cursussen zullen moet volgen en met succes afronden.  

Wassenaar Advies & Training          Gennepstraat 7     5043 LE Tilburg     info@wassenaarat.nl     0031 (0)6 45 562 647