Milieumanagementsysteem

 

Een milieumanagementsysteem implementeren

Wil je binnen jouw bedrijf een milieumanagementsysteem implementeren? Neem dan contact op met Wassenaar Advies & Training. Ik heb veel ervaring op het gebied van VGM, wat staat voor Veiligheid, Kwaliteit en Milieu. Vaak wordt hier bij bedrijven niet de aandacht aan besteed die nodig is. Het wordt meer gezien als iets dat erbij moet worden gedaan omdat het nu eenmaal nodig is, terwijl het juist een belangrijk onderdeel van elke bedrijfsvoering moet zijn. Dit geldt zeker ook voor milieumanagementsystemen. Hierbij worden alle processen die te maken hebben met het milieu in kaart gebracht, zodat je deze beter kunt beheersen. Wassenaar Advies & Training helpt bij het opzetten van een milieumanagementsysteem op maat.

 

Het belang van milieumanagementsystemen

Rekening houden met het milieu zou een belangrijk onderdeel van elke bedrijfscultuur moeten zijn. Per slot van rekening zijn er heel wat regels op het gebied van milieu die nageleefd moeten worden. Als je je hier niet aan houdt, dan werkt dit niet alleen ten nadele van de bedrijfsvoering, maar het kan ook boetes opleveren. Ik zorg ervoor dat je alle informatie krijgt die nodig is om een goed milieumanagementsysteem samen te kunnen stellen. Samen brengen we alle processen in kaart om de milieuhuishouding op orde te krijgen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar geeft ook een goed gevoel over hoe jouw bedrijf met het milieu omgaat.

 

Meer weten over milieumanagementsystemen?

Neem vandaag nog contact met me op als je meer wilt weten over milieumanagementsystemen en hoe deze geïmplementeerd moeten worden. Samen bekijken we wat er bij jouw bedrijf allemaal nodig is. Ik kan de begeleiding van het proces van opzetten van een dergelijk systeem vernemen, of bepaalde onderdelen hiervan. Zo kan je zelf bepalen wat mijn inbreng is.

Wassenaar Advies & Training         Gennepstraat 7     5043 LE Tilburg     info@wassenaarat.nl     0031 (0)6 45 562 647